2 Ekim 2011 Pazar

Kuzey Güney



2011 yılının Eylül ayının ortalarına doğru başlayan kuzey güney dizisini yaz boyunnca merakla bekledik. Diziyi merakla beklememizin nedeni; Kıvanç Tatlıtuğ 'un oynayacak olmasıydı. Bana göre Kıvanç şu an zirvede yer alan bir oyuncu. Onun şu an yapacağı herşey tutacak düşüncesi var bende. Onun boş bir dizide oynamayacağını düşünüyordum ki öyle oldu.
Kuzey güney ilk bölümü yayınlandığında çevremdekiler diziden bahsetmeye başladı. Dizi çok güzel gibi yorumlar almaya başladık. Beklediğimiz gibi dizi iyi çıktı. Sadece Kıvanç Tatlıtuğ değil, diğer oyuncularda iyi. Buğra Gülsoy, Zerrin Tekindor, Mustafa Avkıran, Semra Dinçer, Rıza Kocaoğlu gibi isimler dizide başarılı roller çıkarıyor.

İlk bölümünü izleyenler bilirler, Kuzey 'in babasından dayak yeme sahnesini. Benim en çok etkilendiğim sahnelerden birisi idi. Ayrıca Kuzey 'in cezaevinde camla yaralandığı sahneyi de unutmamak gerek. Kıvanç Tatlıtuğ çok iyi bir oyunculuk performansı gösteriyor.
Kuzey güney dizimizin senaryosuna gelecek olursak, senaryo ayrı bir güzel. Dizinin ana hikayesi albenili. Bir trafik kazası ailenin hayatlarını alt üst ediyor. Kuzey 'in abisi Güney bir araba kazası sonucunda bir insan öldürüyor. Abisinin geleceği için kardeş cezaevine giriyor ve onun geleceği yok oluyor. Kuzey cezaevinden çıktıktan sonra ise ailesine karşı tavırları artık değişti. Onlara karşı eskisinden soğuk. Hak vermemek elde değil Kuzey 'e.
Gelelim aşk çıkmazına. İki kardeş olan Kuzey ile Güney 'in sevdiği bir kız var. O da Cemre. Ancak abisi erken davrandı ve Cemre ile ilişkiye başladı. 4. bölümde de sözlendiler. Kuzey 'in elinde çiçekler ile Cemre 'nin yanına gittiği ve abisi ile onları yakın görünce, çiçekleri yere attığı sahne de duygusal bir andı.
Bir de Banu var tabi. Güney 'le evlenmeyi düşünen zengin kız. Bakalım o istediğini elde edebilecek mi ? Güney ile evlenebilecek mi ?
Kuzey güney dizisi beklentilerin üzerinde iyi bir dizi oldu. Dizi hakkında aklıma gelenleri, kendi anlatım tarzım ile anlatmaya çalıştım. Yanlış kelime kullandıysam, hatalı bir anlatım yaptıysam affola.
Sizde dizi hakkında düşüncelerinizi yazın !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder